За закордонним паспортом - без посередників !

За закордонним паспортом - без посередників !

За закордонним паспортом -  без посередників !

Сезон літніх відпусток не просто пробуджує у громадян  бажання відпочити, але й ставить питання: як швидко та без перешкод оформити закордонний  біометричний паспорт? У всесвітній мережі Інтернет можна знайти чималу кількість оголошень щодо «спрощеної» процедури подання документів, де посередники обіцяють за грошову винагороду допомогти у «безперешкодному» оформленні  документів!

У зв’язку з цим міграційна служба області звертає увагу громадян, що оформити біометричні документи можна лише особисто і лише в одній із трьох установ: в підрозділі міграційної служби, в центрі надання адміністративних послуг або ж у сервісному центрі «Паспортний сервіс» ДП «Документ».

Наголошуємо, що за жодних обставин не варто користуватись послугами будь-яких посередників, у тому числі задля оформлення документів поза чергою.

Адже на сьогодні, щоб отримати послугу з оформлення паспортів, як внутрішнього у вигляді ID-картки, так і закордонного, достатньо зареєструватись в електронній черзі на сайті ДМС України та обрати зручний час та дату відвідування підрозділу.

В свою чергу, перевірити стан оформлення електронних документів  можна за допомогою електронного сервісу #ДМС­­-БОТ у месенджерах Viber  та Telegram, який надсилає повідомлення про кожен етап оформлення документа аж до моменту його прибуття до територіального підрозділу.

До слова, міграційною службою Хмельниччини з початку року оформлено 50 тисяч закордонних паспортів та майже 20 тисяч ID-карток, при цьому до державного та місцевого бюджетів зараховано  близько 36 млн. гривень.

Управління ДМС у Хмельницькій області