На Черкащині міграційники підвели підсумки діяльності у травні

На Черкащині міграційники підвели підсумки діяльності у травні

На Черкащині міграційники підвели підсумки діяльності у травні

Підсумки діяльності за травень підвели на нараді в Управлінні ДМС України в Черкаській області з керівниками територіальних підрозділів. Обговорили актуальні питання по напрямам роботи, зокрема зміни в законодавстві щодо оформлення паспорта громадянина України, дотримання виконавської дисципліни, доцільності підвищення кваліфікації державних службовців, дотримання комунікативного стандарту спілкування працівників ДМС із заявниками тощо.

Підсумували й результати проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», які тривали з 1 березня по 31 травня. Так, на Черкащині працівниками міграційної служби було виявлено 262 порушника міграційного законодавства, з яких 85 – неврегульованих мігрантів. Стосовно 75 осіб прийнято рішення про примусове повернення, 4 іноземців – примусово видворили до країн походження. 10 порушникам міграційного законодавства заборонено в’їзд в Україну строком від 3 до 5 років, ще 12 – скорочено термін перебування.

Начальник Управління Іван Шапран зазначив, що запобігання нелегальній міграції на території області не обмежується термінами проведення операції «Мігрант», це систематична та повсякденна робота міграційників, яка повинна виконуватися на належному рівні постійно.

Управління ДМС у Черкаській області