На Вінниччині проведено профілактичні заходи з протидії незаконній міграції

На Вінниччині проведено профілактичні заходи з протидії незаконній міграції

На Вінниччині проведено профілактичні заходи  з протидії незаконній міграції

Міграційною службою України спільно з правоохоронними органами проведено загальнодержавні оперативно-профілактичні відпрацювання під умовною назвою «Мігрант».

Відповідні заходи проведені і на Вінниччині, у ході спільних з УСБУ, ГУНП та Державною прикордонною службою профілактичних заходів виявлено – 441 порушника міграційного законодавства.

  • До адміністративної відповідальності за порушення вимог ст. 203 Кодексу України про Адміністративні правопорушення притягнуто 330 осіб (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні);  за ст. 204 КУпАП - 1 особу (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства);   за ст. 205 КУпАП - 102 особи (невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців та осіб без громадянства), а також за ст. 206 КУпАП - 4 особи (порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг).
  • Стосовно 163 іноземців прийняті рішення про примусові повернення до країн походження.                             
  • Виконано 116 рішень про примусове повернення. 6-тьом іноземцям скорочено терміни перебування в Україні.
  • Відносно 20 громадян інших країн прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну.
  • Міськими та районними судами області прийнято 4 рішення про примусові видворення незаконних мігрантів за межі держави, які раніше не виконали рішень про примусове повернення.
  • До пункту тимчасового тримання іноземців (ПТПІ) поміщено 3-х іноземних громадян, які будуть видворенні за межі держави.

Вжитими заходами на правопорушників накладено адміністративних штрафів на суму – 709 572 грн., з яких вже стягнуто – 676 372 грн.  

Управління ДМС у Вінницькій області