З початку дії «безвізу» майже 210 тисяч українців оформили закордонні паспорти у підрозділах Міграційної…

З початку дії «безвізу» майже 210 тисяч українців оформили закордонні паспорти у підрозділах Міграційної служби Житомирщини

З початку дії «безвізу» майже 210 тисяч українців оформили закордонні паспорти у підрозділах Міграційної служби Житомирщини

З 11 червня 2017 року, коли Європейським Союзом запроваджено безвізовий режим для громадян України -  власників біометричних паспортів для виїзду за кордон, в Управлінні ДМС України в Житомирській області та її територіальних підрозділах майже 210 тисяч громадян скористались такою адміністративною послугою та оформили закордонні паспорти.

За 2 роки у Житомирі такий паспорт оформили 73,5 тисячі громадян, лише у чотирьох містах обласного підпорядкування біометричні документи для виїзду за кордон оформили більше п’ятидесяти двох тисяч жителів, зокрема: у Бердичеві – 15 тис. 822, у Коростені – 11 тис. 659, Новоград-Волинському – 18 тис. 200 та Малині 6 тис. 593. Інші оформили у територіальних підрозділах Міграційної служби області.

Лише з початку поточного року в УДМС оформили паспорти громадян України для виїзду за кордон більше 41,5 тисяч жителів області.

Нагадаємо, що для тих, хто вже оформив біометричний закордонний паспорт і має бажання подорожувати Європою, вкрай важливо дотримуватися правил  «безвізу».

Ключові вимогами безвізового режиму є виключно приватні поїздки (для працевлаштування потрібен дозвіл відповідної країни), перебування у країнах ЄС не більш як 90 днів протягом 180 днів (міграційний калькулятор, який дозволяє обчислити дозволений строк перебування, є у розділі «Електронні сервіси» на офіційному веб-сайті Міграційної служби), дотримання вимог країни перебування щодо матеріального забезпечення (розраховується на кожний день перебування).

Управління ДМС у Житомирській області