Підсумки «Мігранта» на Чернігівщині

Підсумки «Мігранта» на Чернігівщині

Підсумки «Мігранта» на Чернігівщині

У період з 16 березня по 31 травня УДМС України в Чернігівській області було організовано проведення ряду цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

З метою забезпечення належної організації співпраці та результативності заходів у березні поточного року було організовано проведення міжвідомчої координаційної наради з представниками правоохоронних органів на тему: «Організація проведення цільових профілактичних заходів під у/н «Мігрант». Проведено робочу зустріч з представниками та керівниками готелів та хостелів міста Чернігова щодо вимог міграційного законодавства України на тему: «Ризики для держави та адміністративна відповідальність громадян за перебування нелегальних мігрантів в Україні». 20.03.2019 року проведено робочу зустріч з представниками Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, під час якої розглянуті проблемні питання та шляхи їх вирішення, опрацьований алгоритм міжвідомчої взаємодії при направленні до відділів Державної виконавчої служби ГТУЮ у Чернігівській області до примусового виконання постанов про накладення адміністративних стягнень, винесених уповноваженими особами УДМС України в Чернігівській області. У квітні 2019 року за ініціативою та на базі Управління ДМС України в Чернігівській області працівниками відділу у справах іноземців та осіб без громадянства проведено робочу зустріч з представниками органів та установ виконання покарань, метою якої було узгодження спільного алгоритму дій щодо іноземців та осіб без громадянства, які звільняються з установи виконання покарань. 23.04.2019 проведено зустріч з представниками та керівниками релігійних об’єднань, спільнот, меншин, етнічних діаспор, які розташовані на території Чернігівської області щодо вимог міграційного законодавства України на тему: «Ризики для держави та адміністративна відповідальність громадян за перебування нелегальних мігрантів в Україні».

За результатами проведених спільних заходів спеціалістами УДМС України в Чернігівській області було складено 206 адміністративних протоколів:

  • за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України – 165 протоколів (ст. 203 ч. 1 КУпАП);
  • за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів – 3 протоколи (ст. 204 КУпАП);
  • за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства – 38 протоколів (ст. 205 КУпАП).

Винесено постанов про накладання адміністративних стягнень на загальну суму 328712 гривень, з яких стягнуто 281422 гривень.

Виявлено 58 нелегальних мігранта та відповідно прийнято 51 рішень про примусове повернення іноземців за межі території України ( це громадяни з Республіки Азербайджан, Російської Федерації, Республіки Білорусь, Республіки Узбекистан, Республіки Грузія, Республіки Вірменія, Народної Республіки Бангладеш, Республіки Туреччина, Республіки Казахстан, Таджикистан, Молдова, Киргизстан, США, Шрі-Ланка та Фінляндія) та прийнято 7 рішень про видворення у примусовому порядку (це громадяни з Республіки Білорусь, Республіки Грузія, Республіки Казахстан, Російської Федерації та Народної Республіки Бангладеш).

На виконання рішень судів Чернігівської області, впродовж заходів працівниками Управління здійснено процедуру примусового видворення 5-ти нелегальних мігрантів.

Спеціалістами УДМС України в Чернігівській області, за дорученням ДМС України, здійснено процедуру видворення 3 громадян, які були затримані та поміщені до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців  іншими територіальними органами ДМС України.

Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області наголошує іноземним громадянам, що незнання або не розуміння національного законодавства не звільняє від відповідальності!

Управління ДМС у Чернігівській області