На Волині міграційники підвели підсумки операції «Мігрант» та проаналізували результати діяльності…

На Волині міграційники підвели підсумки операції «Мігрант» та проаналізували результати діяльності служби за 5 місяців 2019 року

На Волині міграційники підвели підсумки операції «Мігрант» та проаналізували результати діяльності служби за 5 місяців 2019 року

В червні Управління ДМС України у Волинській області справило новосілля. Відтепер міграційна служба розташована за новою адресою – м.Луцьк, вул. Градний Узвіз, 4. 

На шляху до переїзду в нову власну будівлю вирішено чимало організаційних питань, пов’язаних з виділенням приміщення, фінансуванням, проведенням ремонтних робіт. Ініціатива керівництва УДМС в області знайшла розуміння і дієву підтримку Голови ДМС України Максима Соколюка.

Нове приміщення УДМС в області розташоване теж в центрі міста Луцька, але просторі кабінети для прийому громадян значно поліпшать надання адміністративних послуг в сучасних комфортних умовах мешканцям з усіх куточків Волинської області, - наголосив під час заходу керівник міграційної служби області Іван Войцешук. 

У заході взяли участь також заступники начальника УДМС в області, керівники структурних та територіальних підрозділів відомства, директор Волинського ПТПІ Валерій Демчук, заступник начальника відділу боротьби із злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в області Олександр Зотько.

Операція «Мігрант», яка проводилася спільно з ГУНП , УСБУ та прикордонною службою України, була націлена на запобігання нелегальній міграції на прикордонній Волині, а також перевірку дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування в Україні.

Працівники Управління ДМС у Волинській області в рамках операції «Мігрант» регулярно перевіряли ринки, заклади громадського харчування, залізничні та автовокзали з метою виявлення порушників правил перебування в Україні. За підсумками операції з’ясувалося, що 84 особи знаходились на території України нелегально. Щодо них прийнято 36 рішень про примусове повернення, 36 - про скорочення строків перебування, 12 - про примусове видворення за межі України. 19 неврегульованих мігрантів поміщено до Волинського ПТПІ с. Журавичі.

Також на нараді наголосили на посиленому режимі роботи з напрямку паспортизації громадян ID-картами перед позачерговими виборами народних депутатів до Верховної Ради України. Особливу увагу підлеглих начальник УДМС в області зосередив на моніторингу у 2019 році роботи  територіальних підрозділів сектором стандартів роботи та контролю якості Управління. Іван Войцешук також підкреслив важливість дотримання працівниками службових обов'язків, стандартних операційних процедур та якісному виконанні основних завдань, які на сьогодні поставлені перед Міграційною службою України.

Управління ДМС у Волинській області