В УДМС Хмельниччини підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

В УДМС Хмельниччини підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

В УДМС Хмельниччини підведено підсумки профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

З метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території країни  та притягнення їх до відповідальності згідно чинного законодавства, в  період з 16 березня  по 31 травня поточного року на території Хмельниччини здійснювались профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

Першочергово, працівниками міграційної служби  проведена міжвідомча нарада за участі представників правоохоронних органів та Управління Держпраці області, під час якої узгоджені організаційні питання щодо перевірок  місць можливого перебування іноземців, зокрема: речових та продовольчих ринків, торгівельних майданчиків, гуртожитків, навчальних та розважальних закладів, а також суб’єктів підприємницької діяльності та приватні адреси. Разом з тим,  працівниками відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота серед іноземних громадян щодо основних вимог дотримання міграційного законодавства України, у тому числі в умовах безвізового режиму та наслідки в разі їх порушення.

За час проведення заходів, на території Хмельниччини виявлено 188 порушників міграційного законодавства, з них - 86 нелегальних мігранта.

До адміністративної відповідальності притягнено: за ст.203 КУпАП - 150 іноземців, за ст. 204 КУпАП - 3 осіб, за ст.205 КУпАП - 34 особи, за ст.206 КУпАП - 1 особа. Винесено постанов про накладення адміністративних стягнень на суму близько 290 тис. грн., з яких стягнено 260 тис. гривень.

Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно 76 осіб прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, відносно 1 особи прийнято рішення про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні та відносно  23 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України терміном від 3 до 8 років.

На виконання рішень судів Хмельницької області за період проведення заходів, працівниками Управління здійснено процедуру примусового видворення за межі території України 8 іноземців.            

Організація роботи по запобіганню нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва УДМС України в Хмельницькій області.  

Управління ДМС у Хмельницькій області