Оформити закордонний паспорт без проблем можна навіть у період відпусток

Оформити закордонний паспорт без проблем можна навіть у період відпусток

Оформити закордонний паспорт без проблем можна навіть у період відпусток

Як 100% потрапити до підрозділу ДМС на оформлення закордонного паспорту

Пора відпусток вже звично створює підвищений попит на оформлення паспортів для виїзду за кордон. Ще одна причина зростання кількості бажаючих отримати такий документ – його здорожчання з 1 липня поточного року. Попри це, одержати бажаний документ у столиці зовсім не складно. Станом на сьогодні, майже у кожному територіальному відділі міграційної служби Києва та області є вільні місця на запис до Електронної черги. До того ж, оформити закордонний паспорт можна у будь-якому підрозділі міграційної служби незалежно від місця реєстрації.

Якщо у Вас все ж виникають складнощі із записом у «Електронну чергу» https://dmsu.gov.ua/services/online.html до підрозділів столиці - ось кілька корисних порад:

По-перше, на початку кожної доби з`являються вільні місця у «Електронній черзі». Запис у черзі можна здійснити на найближчі 2 тижні, 15-й день стає доступним для попереднього запису о 00:00 год. щодоби, але з урахуванням робочих днів. Також, після оновлення системи з`являються вільні місця замість скасованих талонів іншими користувачами електронного сервісу. Тобто, якщо Ви зазирнете до «Електронної черги» вночі – гарантовано візьмете талон на потрапляння до бажаного підрозділу через 2 тижні, або і раніше.

Існує і варіант оформлення паспорта без запису до «Електронної черги». Через термінал безпосередньо в підрозділі ДМС можна записатися на наступні 35 днів (36-й день стає доступним для запису на початку кожного робочого дня).

Також через термінал у підрозділі ДМС можна записатися у поточну чергу («сьогодні-на-сьогодні»). При цьому видається талон без вказаного часу прийому, але з гарантією оформлення цього ж дня. Щоправда, у цьому випадку доведеться зачекати своєї черги у відділі. Кількість вільних місць у поточній черзі показано на табло, вони з'являються протягом робочого дня по мірі оформлення послуг громадянами, які записані до поточної черги.

«Важливо, щоб люди зрозуміли, що Державна міграційна служба – сучасний орган, принципово відмінний від колишніх паспортних столів, де громадяни проводили у чергах дні і ночі. Витративши 5 хвилин свого часу, Ви можете записатися до Електронної черги і потім лише за 15 хвилин у підрозділі оформити документи. А для задоволення потреби тих громадян, які не мають можливості чи досі не знають про онлайн-запис, сервіс побудовано таким чином, що третина відвідувачів записується онлайн, третина через термінал у підрозділі та ще третина – це поточна черга. Тобто, створено всі умови, щоб Ви не мали клопоту з оформленням документів», - наголошує начальник Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Тож, якщо Вам потрібно якнайшвидше оформити документ – обирайте той підрозділ, у якому є вільні місця в Електронній черзі на найближчі дати, або записуйтеся у поточну чергу. Якщо Ви принципово хочете звернутися до найближчого підрозділу в своєму районі і маєте з цим складнощі – запишіться вночі у Електронну чергу до потрібного відділу і максимум через два тижні Ви гарантовано потрапите на прийом!

Гарного всім відпочинку!

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області