Змінили місце реєстрації - потреби заміни ID-картки немає

Змінили місце реєстрації - потреби заміни ID-картки немає

Змінили місце реєстрації - потреби заміни ID-картки немає

На сьогодні законодавством передбачено поняття «змінна інформація». Це відбиття тих подій, що стаються у житті, і не є сталими.

Зокрема, до  змінної інформації належить реєстрація або зняття з реєстрації місця проживання.

Змінну інформацію щодо нової реєстрації місця проживання можна додати на безконтактний електронний носій (БЕН) без потреби заміни документа.

Отже, внесення зазначеної змінної інформації до електронного носія здійснюється територіальними підрозділами міграційної служби під час особистого звернення особи на підставі довідок про реєстрацію або зняття з реєстрації (додатків 13, 16 Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 р. № 207).

Під час редагування змінної інформації, для доступу до БЕН заявник повинен пам'ятати PIN 1, який було змінено під час процедури видачі ID-картки.

Наголошуємо, під час отримання паспорта особа, на ім'я якої оформлено паспорт, зобов'язана змінити початкові значення PIN1 /PUK1 та PIN2 /PUK2 власною комбінацією цифр (крім комбінації 0000 або 00000000) та вжити заходів щодо їх нерозголошення).

Важливо знати, що PUK – коди застосовуються для відновлення забутих або втрачених PIN – кодів. Тому PUK -  коди потрібно переписати на різні листки і зберігати окремо в безпечному місці.

До речі, за місцем реєстрації виготовити ID-картку буде потрібно лише один раз. Після цього ви зможете вносити в неї змінну інформацію, чи проводити заміну цього документа у будь-якому територіальному підрозділі міграційної служби, не залежно від місця проживання.

Управління ДМС у Полтавській області