У Чернівцях говорили про своєчасний виїзд з країни іноземців – випускників вишів

У Чернівцях говорили про своєчасний виїзд з країни іноземців – випускників вишів

У Чернівцях говорили про своєчасний виїзд з країни іноземців – випускників вишів

Як забезпечити належний контроль за своєчасним залишенням території України після завершення навчання, радилися в УДМС у Чернівецькій області представники Міграційної служби, ГУ НП та УСБУ в Чернівецькій області, Чернівецького прикордонного загону та Буковинського державного медичного університету.

Начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Едуард Дудкевич зокрема зазначив, що до 7 липня всі випускники-іноземці повинні вчасно здати посвідки на тимчасове проживання та виїхати з країни. Вповні забезпечити  це можливо лише за умови ефективної взаємодії та оперативного обміну інформацією між усіма задіяними службами.

Також представник Міграційної служби наголосив на тому, що невдовзі настане не менш відповідальний етап, коли в країну в’їздитимуть майбутні студенти-першокурсники. Аби ніхто з іноземців, які перетнули наш кордон з метою навчання, не використали Україну як транзитну зону для подальшого потрапляння до Євросоюзу, вже зараз потрібен узгоджений міжвідомчий план дій, - підкреслив Едуард Дудкевич.

Довідково:

Найменший в країні обласний центр посідає 10 місце в країні за кількістю іноземних студентів. Загалом в Чернівецькій області посвідками на тимчасове проживання документовано 2,5 тисячі іноземців. З них майже 1900 осіб перебувають в Україні з метою навчання. Цьогоріч 240 іноземних студентів завершили навчання у буковинських вишах.

Управління ДМС у Чернівецькій області