20 червня 2019 року міжнародна спільнота відзначає День біженців

20 червня 2019 року міжнародна спільнота відзначає День біженців

20 червня 2019 року міжнародна спільнота відзначає День біженців

У цей день урядові та неурядові організації у всьому світі затверджені Генеральною асамблеєю ООН у 2001 році , висловлюють підтримку мужності і витримці біженців і переселенців у всьому світі, акцентують увагу громадськості до їх проблем та нагадують про те, що ці люди, як ніхто інший, потребують допомоги і захисту.

Міжнародна спільнота консолідує свої зусилля щодо полегшення важкої долі цих людей. Разом з тим, Міграційна служба, взаємодіючи з УВКБ ООН, неурядовими організаціями та небайдужими громадянами допомагає біженцям отримати притулок в нашій країні та сприяє ії інтеграції в українське суспільство на законних підставах.

Сьогодні спеціалісти сектору з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції УДМС України в Чернігівській області відвідали Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні з метою проведення співбесіди для подальшого прийняття рішення згідно заяв. Під час робочого візиту було обговорено  питання подальшої співпраці УДМС України в Чернігівській області та Чернігівського ПТПІ.

 За 6 місяців 2019 року сектором з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції УДМС України в Чернігівській області прийнято до розгляду 14 заяв від шукачів захисту.

Управління ДМС у Чернігівській області