На Хмельниччині відзначили Всесвітній день біженців

На Хмельниччині відзначили Всесвітній день біженців

На Хмельниччині відзначили Всесвітній день біженців

Щороку, 20 червня за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 2001 року, відзначається Всесвітній день біженців. Для багатьох країн, у тому числі і для України, стає дедалі актуальнішою тема біженців. Це пов’язано із існуванням у ряді держав «гарячих точок», воєнними діями, нестабільністю політичних режимів, голодом, стихійними лихами тощо.

Цього ж дня, в приміщені Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки відбулась робоча зустріч читачів з начальником відділу з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Валентиною Возовик та головного спеціаліста із ЗГ та ЗМІ УДМС області Лілією Квятковською.

За словами Валентини Возовик, станом на 01.06.2019 року на обліку в міжрегіональному підрозділі по роботі із біженцями, який був створений чотири роки тому відповідно до наказу ДМС України,  перебуває 42 біженця та 11 осіб, які потребують додаткового захисту, які є вихідцями із різних країн, зокрема: Азербайджану, Афганістану, Конго, Пакистану, Сомалі, Узбекистану, Туркменістану, Російської Федерації, Південного Судану та Сирії.

“Ми постійно ведемо активну роботу та залучаємось до всіх заходів пов'язаних із біженцями та особами, які потребують додаткового захисту. Варто зазначити, що ця категорія осіб  перш за все має право на безпечний притулок, а також  як і інші іноземці, які проживають легально на території країни, має доступ для отримання медичної допомоги, навчання та права на працю, що в свою чергу, сприяє їх інтеграції в українське суспільство”,- зазначила Валентина Возовик.

Управління ДМС у Хмельницькій області