Сьогодні у програмі «Тема дня» на Полтавському суспільному телебаченні говорили про біометричні…

Сьогодні у програмі «Тема дня» на Полтавському суспільному телебаченні говорили про біометричні документи та зміну їх вартості

Сьогодні у програмі «Тема дня» на Полтавському суспільному телебаченні говорили про біометричні документи та зміну їх вартості

Гість програми – перший заступник начальника УДМС України в Полтавській області Олена Діденко.

Журналістів та жителів області цікавили причини подорожчання біометричних документів та скільки коштуватиме з 1 липня їх оформлення.

У студії, відповідаючи на чисельні запитання, Олена Діденко також розповіла яку інформацію заносять до безконтактного електронного носія ID-картки, ступені захисту та основні переваги паспорта.

«ID -картка - захищена від підробок, більш компактна та зручна, на ній відображена уся необхідна інформація, у тому числі і в безконтактному електронному носії, також відображений реєстраційний номер облікової картки платника податків, що суттєво спрощує користування»,- повідомила Олена Діденко.

Під час програми спікер навела статистичні дані щодо кількості оформлених закордонних паспортів територіальними підрозділами міграційної служби Полтавщини у період дії безвізового режиму та до його введення на Україні.

Від ведучої програми Тетяни Городянин надійшло чимало актуальних запитань, на які першим заступником надано кваліфіковані роз’яснення.

Детальніше розмову в студії можна переглянути 20 червня на телеканалі суспільного телебачення Полтава.UA о 19.00 за лінком: https://pl.suspilne.media/

Управління ДМС у Полтавській області