П’ять історій з життя біженців

П’ять історій з життя біженців

П’ять історій з життя біженців

Начальник відділу соціальної інтеграції Управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції ГУ ДМС України в Одеській області Євген Юзік взяв участь у заході під час якого презентовано фільм «5 історій».

Сюжет фільму присвячено біженцям, яких поєднує похожа історія життя. Всі герої вимушені були покинути свої домівки і в пошуках безпечного життя опинились в Одесі. Хтось в Україні отримав освіту, хтось знайшов роботу, хтось реалізував себе у спорті. Тепер Україна – це їхня друга Батьківщина.

У сюжеті фільму висвітлено причини залишення Батьківщини, а також , причини переїзду саме до України, інтеграція в Українське суспільство. Презентація фільму присвячена до Всесвітнього дня біженців.

«Ми вдячні нашим партнерам ГО «10 квітня» за сьогоднішній захід. Сьогодні ми побачили п’ять хвилин з життя біженців в Україні, для нас це п’ять хвилин фільму, для шукача захисту - це ціле життя, для працівників міграційної служби – це декілька місяців аналітичної, індивідуальної роботи з кожною людиною», - зазначив Євген Юзік.

Головне управління ДМС в Одеській області