Оформлення документів внутрішньо переміщеним особам

Оформлення документів внутрішньо переміщеним особам

Оформлення документів внутрішньо переміщеним особам

Нещодавно весь світ відзначав День біженців, мета якого привернути увагу до потреб людей, які не з власної волі були змушені покинути домівки і починати життя заново. Проблема біженців і вимушених мігрантів торкнулась і України. В 2014 року, коли величезна кількість громадян, рятуючись від військової агресії, виїхала зі Сходу України та АР Крим, до нашого словникового запасу додався термін – «внутрішньо переміщені особи».

Після прибуття на нове місце проживання, одне з актуальних питань для цієї категорії громадян – паспортне. Вирішити його допомагає міграційна служба. І хоча найсильніша хвиля внутрішньої міграції вже минула, робота у цьому напрямку досі на особливій контролі міграційної служби.

З початку цього року міграційники Тернопільщини надали майже півтори сотні адміністративних послуг внутрішньо переміщеним особам, з яких 38 – оформлення паспорта громадянина України,  93 – оформлення закордонного паспорта, 15 –вклеювання фотокарток у паспорт громадянина України.  95 адміністративних послуг надано особам, які переїхали з Криму, 51 – з Луганської та Донецької областей.

Управління ДМС у Тернопільській області