УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Оформлення документів внутрішньо переміщеним особам

Оформлення документів внутрішньо переміщеним особам

Оформлення документів внутрішньо переміщеним особам

Нещодавно весь світ відзначав День біженців, мета якого привернути увагу до потреб людей, які не з власної волі були змушені покинути домівки і починати життя заново. Проблема біженців і вимушених мігрантів торкнулась і України. В 2014 року, коли величезна кількість громадян, рятуючись від військової агресії, виїхала зі Сходу України та АР Крим, до нашого словникового запасу додався термін – «внутрішньо переміщені особи».

Після прибуття на нове місце проживання, одне з актуальних питань для цієї категорії громадян – паспортне. Вирішити його допомагає міграційна служба. І хоча найсильніша хвиля внутрішньої міграції вже минула, робота у цьому напрямку досі на особливій контролі міграційної служби.

З початку цього року міграційники Тернопільщини надали майже півтори сотні адміністративних послуг внутрішньо переміщеним особам, з яких 38 – оформлення паспорта громадянина України,  93 – оформлення закордонного паспорта, 15 –вклеювання фотокарток у паспорт громадянина України.  95 адміністративних послуг надано особам, які переїхали з Криму, 51 – з Луганської та Донецької областей.

Управління ДМС у Тернопільській області