Міграційна служба Донеччини прийняла участь у відкритті музею історії органів внутрішніх справ…

Міграційна служба Донеччини прийняла участь у відкритті музею історії органів внутрішніх справ Донецької області

Міграційна служба Донеччини прийняла участь у відкритті музею історії органів внутрішніх справ Донецької області

4 липня у м. Маріуполі відбулося відкриття музею історії органів внутрішніх справ Донецької області. У музеї представлені раритетні речі, пов’язані з роботою правоохоронців у різні часи - є навіть ретро-транспорт, який досі «на ходу».

Зазначений захід був приурочений до Дня Національної поліції. Участь у відкритті взяли голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, начальник міграційної служби Донецької області Євген Микитенко, представники Маріупольської міськради, ветерани МВС і рідні загиблих правоохоронців та усі, хто небайдужий до історії рідного краю.

«Ідея створення музею поліції Донеччини виникла, бо ми розуміли, що в умовах інформаційно-гібридної війни важливо створювати інформаційній площадки, які б відображали нашу самоідентичність та нашу історію, історію української поліції», - відзначив Микола Семенишин.

Колекція музею налічує 3,5 тисяч експонатів, які збирали близько року: від зброї і однострою до мотоциклів та автомобілю. Багато унікальних предметів передали пенсіонери органів внутрішніх справ, міграційної служби та небайдужі громадяни. Ось як, наприклад, «плащ Жеглова» - німецький трофейний одяг, який, за словами його власника, використовували під час зйомок «Місце зустрічі змінити не можна».

Експозиція ілюструє роботу поліції у різні часи, починаючи від Київської Русі до сьогодні. Тут відображені усі важливі віхи історії українського народу – голодомор, Друга світова війна, чорнобильська трагедія, участь правоохоронців у міжнародних миротворчих місіях.

Слід зазначити, що особливе місце в музеї поліції Донеччини відведено алеї полеглих де зберігається пам'ять про поліцейських, які віддали життя за незалежність та безпеку в Україні.

Головне управління ДМС у Донецькій області