У Житомирі на колегії УДМС підсумували результати службової діяльності за 6 місяців роботи

У Житомирі на колегії УДМС підсумували результати службової діяльності за 6 місяців роботи

У Житомирі на колегії УДМС підсумували результати службової діяльності за 6 місяців роботи

У Житомирі 8 липня відбулося засідання колегії по результатах роботи міграційної служби за І півріччя 2019 року.

Відкриваючи засідання, в.о. начальника обласного Управління ДМС Анатолій Федорчук проінформував присутніх про рішення розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України від 14 червня цього року, на якій було звернуто увагу  на шляхи вирішення проблемних питань, що виникають під час розгляду справ щодо отримання громадянства, підкреслено важливість налагодження процесу інформування громадян про зміни, які відбуваються у діяльності ДМС, окреслено перспективи розвитку міграційної служби на найближчий період.

Під час обговорення результатів роботи упродовж 6 місяців цього року відзначалось, що до Управління та його територіальних підрозділів звернулись 50 тисяч 276 осіб з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 24 тисячі 122 – з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки. Порівняно з минулим роком дещо зменшився попит на оформлення закордонних паспортів – на 15 відсотків, натомість - зріс на ID-картки. 

За надані адміністративні послуги на рахунок місцевих бюджетів Житомирщини перераховано коштів у сумі 18 млн. 209 тис. гривень.

На території області проживає майже 8,5 тисячі іноземних громадянин та осіб без громадянства, 587 з них мають дозвіл тимчасове проживання.

Упродовж І півріччя 2019 року розглянуто та оформлено 157  дозволів на імміграцію в Україну, оформлено 265 посвідок на постійне проживання, 269 посвідок на тимчасове проживання. Продовжено строк перебування в Україні 158 іноземцям, дванадцятьом іноземним громадянам видано спеціальний дозвіл на в’їзд на тимчасово окуповану територію України та виїзд з неї.

До адміністративної відповідальності притягнуто 290 порушників міграційного законодавства, прийнято 110 рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження, в т.ч. вісім –  із забороною в’їзду в Україну, відносно двох іноземців прийнято рішення про добровільне повернення до країн громадянської належності, відносно трьох іноземців районними судами прийнято рішення про примусове видворення за межі України із забороною в’їзду на територію України строком на 5 років. До Чернігівського ПТПІ поміщено трьох іноземців.

На колегії заслухані керівники по напрямах роботи, виявлені недоліки, визначені терміни щодо усунення та покращання роботи.

Управління ДМС у Житомирській області