Обговорення питань реєстрації шлюбу окремих національних меншин в Луганській області

Обговорення питань реєстрації шлюбу окремих національних меншин в Луганській області

Обговорення питань реєстрації шлюбу окремих національних меншин в Луганській області

10.07.2019 року за участю начальника Рубіжанського РВ УДМС у Луганській області Олени Стотченко, в.о. начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану по містах Рубіжне та Хрустальний ГТУЮ у Луганській області Людмили Суржан та начальника Рубіжанського відділу поліції ГУПН в Луганській області Олександром Корнєєвим проведено нараду з приводу організації профілактичної роботи з місцевим населенням в місцях компактного проживання ромів щодо недопущення скоєння правопорушень стосовно представників ромської національної меншини.

З метою захисту прав та свобод групи людей некорінного етнічного статусу, які проживають на території м. Рубіжне Луганської області, керівниками заплановано проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед представників ромської національної меншини щодо обов’язковості отримання кожним свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану та документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство.

Впроваджений Міністерством Юстиції сервіс «Шлюб за добу» покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним і потребує особливої форми та порядку укладення шлюбу в Україні між громадянином України та іноземцем або особою без громадянства.

Іноземці та особи без громадянства для реєстрації шлюбу в Україні повинні пред’явити національний паспорт або паспортний документ з відміткою про реєстрацію уповноваженого органу щодо законності їх перебування в Україні, якщо інше не передбачене чинним законодавством України.

Найближча зустріч запланована в Державному закладі «Луганський Державний медичний університет» розташованого у м. Рубіжне.

Управління ДМС у Луганській області