УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Маріуполі на розширеній колегії ГУДМС підсумували результати службової діяльності за 6 місяців…

У Маріуполі на розширеній колегії ГУДМС підсумували результати службової діяльності за 6 місяців роботи

У Маріуполі на розширеній колегії ГУДМС підсумували результати службової діяльності за 6 місяців роботи

11 липня поточного року відбулася розширена колегія ГУ ДМС України в Донецькій області під головуванням начальника Головного управління Євгена Микитенка, за участі всіх керівників територіальних та структурних підрозділів.

На початку роботи колегії в урочистій обстановці працівники міграційної служби отримали Подяки Голови ДМС України Максима Соколюка та Міністра внутрішніх  справ України Арсена Авакова. Начальник Головного управління області Євген Микитенко вручив подяки та грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий внесок при виконанні завдань у сфері міграції та з нагоди відзначення 23-ї річниці Конституції України та до Дня державної служби начальнику Волноваського РВ Івану Стеценку, начальнику Краматорського МВ Олександру Попурію, Добропільського МВ Ганні Землянухіній, заступнику начальника відділу Олені Зубар,  завідувачу сектору документального забезпечення Ганні Верескун.

У вступному слові Євген Микитенко, насамперед, проінформував присутніх про рішення розширеного засідання колегії Державної міграційної служби України від 14 червня поточного року, на якій було зосереджено увагу на шляхи вирішення проблемних питань, що виникають під час розгляду справ щодо отримання громадянства, підкреслено важливість налагодження процесу інформування громадян про зміни, які відбуваються у діяльності ДМС, окреслено перспективи розвитку міграційної служби на найближчий період. Далі проаналізував недоліки, які були допущені працівниками структурних та територіальних підрозділів при наданні адміністративних послуг у сфері міграції суб’єктам звернень, які надходили на телефон «гарячої лінії». Додатково наголосив підлеглим на безумовному дотриманні вимог законодавства та стандартних операційних процедур при наданні адміністративних послуг громадянам.

У подальшій роботі  були розглянуті питання удосконалення роботи територіальних підрозділів щодо ідентифікації та встановлення осіб під час оформлення та видачі паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, в тому числі громадянам України, які мешкають на тимчасово окупованій території. Заслухано керівників за напрямками роботи, поставлені конкретні терміни щодо усунення виявлених недоліків в їх діяльності. Детально розглянуто перспективи стану щодо використання, експлуатації та розвитку засобів автоматизованих робочих місць, дотримання працівниками структурних та територіальних підрозділів вимог Стандартів операційних процедур при наданні адміністративних послуг суб’єктам звернень.

Особливу увагу було приділено питанню роботи територіальних органів щодо дотримання вимог законодавства під час здійснення провадження за заявами та поданнями з встановлення належності до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, прийняття до громадянства України, про втрату громадянства України та виконання прийнятих рішень з питань громадянства.

Також розглянуто питання щодо застосування юридичної практики стосовно іноземців, які перебувають на території України з порушенням норм чинного законодавства. Зазначено, що за звітній період покращено результати роботи з притягненню до адміністративної відповідальності та виявлення нелегальних мігрантів.

Учасники колегії брали активну участь в обговоренні важливих питань порядку денного засідання та ухваленні рішень, надавали слушні фахові пропозиції до них. Безперечно, прийняті під час роботи рішення сприятимуть подальшому вдосконаленню діяльності територіальних та структурних підрозділів ГУ ДМС України в Донецькій області за усіма напрямками роботи.

За підсумками проведеної колегії Євген Микитенко надав конкретні доручення співробітникам апарату та територіальних підрозділів Головного управління направлених на покращення організаційних умов обслуговування громадян.

Головне управління ДМС у Донецькій області