26 неврегульованих мігрантів виявили на столичному ринку «Троєщина»

26 неврегульованих мігрантів виявили на столичному ринку «Троєщина»

26 неврегульованих мігрантів виявили на столичному ринку «Троєщина»

Працівники Міграційної служби провели чергове гучне затримання незаконних мігрантів на київському речовому ринку

У Деснянському районі столиці відбулося масове затримання порушників міграційного законодавства. Під час спільного рейду працівників Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області і співробітників Національної поліції було виявлено 26 іноземців, які працювали на торгових точках.

Неврегульованими мігрантами виявилися громадяни Грузії, Азербайджану, Таджикистану, Афганістану і Узбекистану. Усі затримані – чоловіки різної вікової категорії, які проживали на території країни без необхідних документів. Хтось взагалі незаконно потрапив на територію України, у інших закінчився термін перебування у нашій країні.

19 неврегульованих мігрантів притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України».  Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», відносно 13 осіб прийнято рішення про примусове повернення за межі України, стосовно 7 осіб прийнято рішення про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні,  3-ох осіб розмістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для ідентифікації особи.

«З метою максимально ефективного реагування на неврегульованих мігрантів ми співпрацюємо з Національною поліцією України. Адже непоодинокі випадки, коли саме цією категорією осіб скоюються правопорушення на території нашої держави. Нами регулярно проводяться відпрацювання у місцях можливого перебування іноземців без документів. Далі такі мігранти притягуються до адміністративної відповідальності і вирішується питання про їх примусове повернення чи видворення за межі України. Так, за перше півріччя 2019 року на території Київщини виявили вже 1322 неврегульованих мігранта і 3404 порушника міграційного законодавства», - інформує начальник управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Ігор Семиног.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області