Співпраця в інтересах суспільства і держави

Співпраця в інтересах суспільства і держави

Співпраця в інтересах суспільства і держави

16 липня 2019 року у приміщенні Львівської обласної адміністрації відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між  Головним управлінням Державної міграційної служби України у Львівській області в особі начальника Лідії Котеляк, Головним управлінням Державної фіскальної служби у Львівській області в особі першого заступника начальника Головного управління ДФС у Львівській області Руслана Ганюка та Головним управлінням Держпраці у Львівській області в особі начальника Ольги Вільхової.

Меморандум передбачає координацію зусиль та спільну діяльність Сторін для досягнення мети Меморандуму, що здійснюється шляхом підготовки та реалізації спільних організаційних заходів та проектів.

Головною метою Меморандуму є спільні дії, спрямовані на розроблення та реалізацію спільних програм, спрямованих на підвищення правосвідомості та податкової культури учасників ринку праці (іноземці, резиденти/нерезиденти, суб’єкти господарювання), а також рівня їх довіри до органів міграційної служби, податкової та державної служби праці.

Сторони обговорили стан реальної ситуації в державі та у Львівській області, зокрема у сфері реалізації міграційного, податкового, митного та трудового законодавства, проаналізували причин системних порушень у сфері трудової міграції, їх наслідки. Обговорили підготовку узгоджених пропозицій між органами державної влади та органами місцевого самоврядування щодо попередження випадків таких порушень.

Досягнуто домовленості про поширення правової інформації, зміст якої може становити суспільний інтерес, зокрема про право особи на захист, усіма доступними для Сторін засобами.

Присутні заявили згоду та готовність про подальшу тісну співпрацю на основі принципів рівноправності та законності, взаємодопомоги із застосуванням єдиного підходу до всіх учасників ринку праці з урахуванням інтересів суспільства та держави.

Головне управління ДМС у Львівській області