Міграційна служба Львівщини до виборів готова

Міграційна служба Львівщини до виборів готова

Міграційна служба Львівщини до виборів готова

В Україні 21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України.

15 липня цього року у Львівській обласній адміністрації відбувся круглий стіл з питань реалізації виборчих прав громадян України, забезпечення демократичності та прозорості виборчого процесу у Львівській області.

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряни Павлів, учора, 15 липня, був останній день, коли у відділах ведення Реєстру можна було тимчасово змінити місце голосування (ТЗМГ). Тепер (до 18 липня включно) цю процедуру можна зробити, звернувшись до місцевого загального суду із позовом про уточнення списку виборців.

З питань готовності до проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, спрямованих на захист виборчих прав та свобод громадян, доповідала начальник відділу еміграції, громадянства та реєстрації ГУДМС України у Львівській області Віра Дзядик.

Пані Віра повідомила присутнім, що з метою забезпечення документування громадян України паспортом громадянина України і вклеювання фотокарток для реалізації права громадян на участь у голосуванні на позачергових виборах народних депутатів України ГУ ДМС України у Львівській області (далі –Головне Управління) затверджено графік чергування з присутністю на робочому місці відповідальних працівників апарату та графік виходу на роботу працівників територіальних підрозділів Головного Управління.

Віра Дзядик розповіла, що також можливість проголосувати на Львівщині отримали іноземці, які оформили громадянство України та отримали тимчасове посвідчення, за допомогою якого можна реалізувати своє виборче право.

Загалом, з початку року, станом на 15 липня, на Львівщині скористалися можливістю голосувати на позачергових парламентських виборах до Верховної Ради України за тимчасовим посвідченням громадянина України 71 виборець.

Головне управління ДМС у Львівській області