На Львівщині Європейські колеги поділилися досвідом майбутнього

На Львівщині Європейські колеги поділилися досвідом майбутнього

На Львівщині Європейські колеги поділилися досвідом майбутнього

23 липня 2019 року, у конференц залі парк-готелю «Древній Град», що у мальовничому куточку за межами Львова, відбувся круглий стіл на тему: «Електронний документообіг в органах юстиції та інших державних органах», організованого  Проектом ЄС "Pravo-Justice".

Представники Головного управління ДМС України на запрошення Головного територіального управління юстиції у Львівській області, разом з іншими учасниками представників Управління державної реєстрації, Головного територіального управління юстиції у Львівській області, Державного агентства з питань електронного урядування, Міністерства юстиції України, Державного підприємства «НАІС», міжнародних експертів з Естонії, а також представників органів виконавчої, судової гілок влади взяли участь у даному заході.

Європейські колеги поділилися досвідом утвердження і впровадження реформ у сфері електронного врядування в органах державної влади. Розповіли про труднощі, які довелось подолати, запроваджуючи реформи у країнах Європейського Союзу, ознайомили присутніх із принципами взаємодії електронного документообігу в органах державної влади та роботи з громадянами.

Під час зустрічі, організатори ознайомили присутніх із ефективністю та перевагами за таким принципом, через який відбуватиметься централізований підхід до роботи та зменшення, а згодом, і ліквідація паперового документообігу, що дозволить підвищити заробітні плати працівникам та знизити витрати державних коштів на офісні приміщення, в тому числі, приміщення для архівування.

В процесі дискусії, від керівника НАІС України отримали практичні навики для використання послуги Mobile ID, яка дозволяє здійснювати електронну ідентифікацію особистості для отримання різних електронних послуг, в тому числі використання електронно-цифрового підпису у системах електронного документообігу, листуватися та взаємодіяти органам виконавчої влади в електронний спосіб.

Учасники подякували EU Project "Pravo-Justice" за переданий досвід, за допомогою якого, органи державної влади зможуть спілкуватися в електронний спосіб та отримувати нову інформацію! 

Головне управління ДМС у Львівській області