Працівниками УДМС Хмельниччини примусово видворено громадянина Російської Федерації, якого було…

Працівниками УДМС Хмельниччини примусово видворено громадянина Російської Федерації, якого було засуджено на 14 років позбавлення волі на території України

Працівниками УДМС Хмельниччини примусово видворено громадянина Російської Федерації, якого було засуджено на 14 років позбавлення волі на території України

З метою забезпечення ефективного захисту національних інтересів держави з протидії нелегальній міграції та охорони громадського порядку, відділом організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Хмельницькій області спільно із правоохоронними органами на постійній основі здійснюються заходи щодо виявлення іноземців, які перебувають на території України без наявних підстав та  які становлять загрозу національній  безпеці України, охороні здоров’я, захисту прав та законних інтересів громадян України та інших осіб, які проживають на території держави.

26 липня поточного року працівниками міграційної служби разом із співробітниками Управління карного розшуку  ГУНП  та представниками  УСБУ області, за рішенням Хмельницького міськрайонного суду видворено у примусовому порядку до країни походження громадянина Російської Федерації через державний кордон ПП «Сеньківка».

Історія даного іноземця сягає ще 2006 року, де Апеляційним судом Автономної Республіки Крим прийнято рішення про покарання у вигляді 14 років позбавлення волі за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.115 КК України( «Умисне вбивство»).

Працівниками міграційної служби заздалегідь здійснена процедура ідентифікації даного іноземця через Генеральне консульство Російської Федерації у Львові та отримано свідоцтво на повернення його у країну походження.

Відповідно до ст. 30  Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» іноземному громадянину заборонено в’їзд в Україну строком на 5 років.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України та знаходиться на постійному контролі керівництва Управління ДМС України в Хмельницькій області.

Управління ДМС у Хмельницькій області