Міграційники Донеччини взяли участь у роботі семінару

Міграційники Донеччини взяли участь у роботі семінару

Міграційники Донеччини взяли участь у роботі семінару

Міграційники Донеччини взяли участь у роботі семінар-наради за темою «Проблемні питання, які виникають при документуванні громадян України, які зареєстровані на тимчасово непідконтрольній території України, іноземців та осіб без громадянства».

Даний захід пройшов за участі Головного управління ДМС України в Донецькій області та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні і був присвячений актуальним питанням міграційного права в контексті прав внутрішньо переміщених осіб, жителів окупованих територій та лінії зіткнення.

Безпосередню участь у роботі семінар-наради взяли начальник Головного управління ДМС України в Донецькій області Євген Микитенко, старший офіцер із питань правового захисту УВКБ ООН Умар Яхяєв, представники благодійного фонду «Право на захист» та громадської організації «Проліска».

Тематика семінару передбачала обговорення проблемних питань міграційного законодавства та практика його застосування, з урахуванням особливостей надання адміністративних послуг внутрішньо перемішеним особам та особам,  які проживають на тимчасово окупованій території України.

Особливу увагу було приділено питанням документування паспортом громадянина України осіб, які зареєстровані на тимчасово непідконтрольній території України, особливості встановлення особи заявників а документування іноземців та осіб без громадянства, які проживають на тимчасово непідконтрольній території України.

Дана зустріч пройшла у вигляді діалогу. Семінар був добре підготовлений. Це відмітили всі сторони-учасники. Фахівці ГУ ДМС України в Донецькій області провели відеопрезентацію з основних напрямків роботи, порівняльну статистику останніх років.

УВКБ ООН, фонд «Право на захист» та громадська організація «Проліска», у свою чергу, сформували ряд типових відеокейсів з питань,  які виникають у мешканців непідконтрольних територій та внутрішньо перемішених осіб. Всі матеріали відпрацьовані у жвавому спілкуванні. Семінар досяг своєї мети.

Головне управління ДМС у Донецькій області