Луганська область до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Луганська область до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Луганська область до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

30 липня Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році проголошений Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Щорічно мільйони людей у світі стають жертвами відкритої та прихованої торгівлі. Найбільшою групою ризику є жінки та діти.

Сьогодні привернути увагу на регіональному рівні до проблеми примусової праці людини, від якої страждають всі країни, вдалося начальниці Рубіжанського РВ УДМС у Луганській області Олені Стотченко спільно з представниками Управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської ради.

На виконання доручення Мінсоцполітики України було проведено інформаційну компанію серед мешканців м. Рубіжне Луганської області. Реалізуючи глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми в приміщенні територіального підрозділу міграційної служби та просто на людних вулицях розповсюджувалися інформаційні матеріали до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Ефективною в цьому напрямку є діяльність ЗМІ як каналів, через які небайдуже суспільство отримує інформацію про проблему. В останні роки урядові організації через відкриті сторінки в соціальних мережах теж надають консультації щодо сучасних проявів і допомагають в проведенні попереднього інформаційного розслідування.

Свій внесок в протидію торгівлі людьми вносить міграційна служба, спільно з правоохоронними органами проводячи профілактичні заходи із запобіганню нелегальній міграції. Проте виховати почуття відповідальності за свої вчинки повинен кожний окремо.

Управління ДМС у Луганській області