Львів’яни обговорювали проблеми сучасного рабства

Львів’яни обговорювали проблеми сучасного рабства

Львів’яни обговорювали проблеми сучасного рабства

Процес еміграції дає благо пізнавати світ, проте є і недоліки еміграції, серед яких розлучення з сім’єю та трудове насильство.

Генеральна Асамблея ООН у 2013 році проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. З цією метою, 30 липня 2019 року, за ініціативи Міністерства соціальної політики у співпраці з Представництвом міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні – Агенством ООН з питань міграції, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та представництвом громадської організації «Кампанія А21» в областях України, зокрема, у Львівському кіноцентрі, що знаходиться на вулиці Володимира Великого, 14А, продемонстровано фільм «Жінка в полоні».

Представники Головного управління ДМС України в особі першого заступника начальника ГУДМС України у Львівській області Іванни Іваночко та головного спеціаліста відділу еміграції громадянства та реєстрації Наталки Філяк-Заставної на запрошення директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталії Кузяк взяли участь у даному заході.

Повчальний фільм, на прикладі однієї жінки, дає змогу побачити дзеркало тих людей, які потрапляють в рабство і не знаходять виходу з ситуації, що склалася, або під впливом обставин змушені емігрувати світом у пошуках засобів для існування. Подібні випадки притаманні для українських заробітчан, які часто невидимі в суспільстві, не просять про допомогу, втратили віру в людей та державу.

Після перегляду відбулось обговорення форм торгівлі людьми, причини, що спонукають до трудової міграції, за якими ознаками розпізнати трудове насилля та як його уникнути, про потребу висвітлювати дану ситуацію та обговорювати в соціумі.

У буклетах, розповсюджених організаторами, міститься інформація щодо ознак, за якими можна розпізнати трудове рабство. Серед яких відбирання паспорта, обдурення людей щодо умов праці, обмеження у пересуванні та спілкуванні з близькими, погрожування чи залякування у не виплаті обіцяних зароблених коштів.

Організаторами перегляду надано інформацію про конфіденційну, безоплатну допомогу, яку можна отримати за номерами:

  • 527 - національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (дзвінки по Україні, зі всіх мобільних операторів безоплатні). Час роботи з 8.00 до 20.00 щодня;
  • (067)674 07 70 та (032)295 50 60 - Громадська організація «Центр «Жіночі перспективи» - інформаційні консультації, правова та психологічна допомога в ситуаціях пов’язаних з торгівлею людьми та насильством в сім’ї. Час роботи з 10.00 до 18.00 крім вихідних;
  • (032)255 47 96 – Відділ сімейної політики департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА;
  • 00 48 22 628 99 99 та 00 48 22 628 01 20 – Фундація «Ла Страда Польща», телефон працює з понеділка по четвер з 9–ї до 19–ї год., в п’ятницю – до 14-ї год. Інформаційні, правові консультації, допомога в ситуаціях, пов’язаних з торгівлею людьми на території Республіки Польща.

Учасники подякували організаторам заходу за можливість взяти участь у перегляді фільму та обговоренні проблем сучасного рабства, з метою уникнення подібних ситуацій  мешканців нашого краю у країнах світу.

Головне управління ДМС у Львівській області