У Києві затримали мігрантів з інфекційним недугом, які торгували на ринку продуктами харчування

У Києві затримали мігрантів з інфекційним недугом, які торгували на ринку продуктами харчування

У Києві затримали мігрантів з інфекційним недугом, які торгували на ринку продуктами харчування

Чергове масове затримання порушників міграційного законодавства у столиці – 59 осіб. Одразу троє неврегульованих мігрантів, яких виявили на цьому ж ринку минулого тижня, виявились хворими на небезпечне інфекційне захворювання. Чоловіки займалися реалізацією овочів і фруктів, тобто безпосередньо контактували з людьми і продуктами харчування.

31 липня 2019 року працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області спільно з співробітниками Національної поліції провели відпрацювання ринку в Деснянському районі столиці. Вдалося виявити 59 іноземців - порушників міграційного законодавства. У результаті - відносно 33 осіб прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, відносно 17 осіб – про скорочення терміну тимчасового перебування в Україні, ще 2-ох мігрантів помістять до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для ідентифікації особи. Також складено 42 адміністративних протоколи за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України».

На минулому тижні ми повідомляли про затримання на цьому ж ринку 63 мігрантів. 10 осіб вирішено було помістити до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Під час флюорографічного обстеження у трьох із них виявили ознаки серйозного інфекційного захворювання. Чоловіки займалися реалізацією овочів і фруктів, тобто постійно контактували із сотнями людей і з продуктами харчування. Тож переконуємося у тому, що неврегульовані мігранти загрожують не лише економіці країни і криміногенній ситуації. Зараз вживаються заходи по притягненню до відповідальності роботодавців, які порушили порядок працевлаштування іноземців.

«Нами постійно ведеться робота по недопущенню перебування в Україні іноземних громадян без документів. Задля цього ми відпрацювали механізми взаємодії з Національною поліцією та перейшли до системної спільної роботи. Така наша діяльність перш за все направлена на попередження вчинення злочинів мігрантами, адже регулярно документуються кримінальні правопорушення, фігурантами яких є іноземні громадяни. Виявляються також іноземнці, які перебувають у розшуку в інших країнах. Особливу увагу приділено видворенню з нашої держави «злодіїв у законі». Останній випадок - 18 липня поточного року в Києві був затриманий відомий у кримінальних колах Нукрі Дочія. Громадянин Грузії вкотре перетнув кордон України поза пунктом пропуску та мав намір контролювати злочинний світ Києва та області. Наразі його видворено до Туреччини із забороною в’їзду на територію України на п’ять років», - пояснює начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області