Про обов’язок реєстрації місця проживання іноземними громадянами та особами без громадянства

Про обов’язок реєстрації місця проживання іноземними громадянами та особами без громадянства

Про обов’язок реєстрації місця проживання іноземними громадянами та особами без громадянства

02.08.2019 року в ЦНАП Марківської РДА Луганської області проведена спільна нарада щодо організації роботи та взаємодії під час проведення заходів у сфері протидії нелегальній міграції співробітниками Марківського районного відділу УДМС у Луганській області та представниками Марківського ЦНАП.

ЦНАП діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюються повноваження відповідної сільської, селищної або міської ради та здійснюють адміністративні послуги з реєстрації фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців з питань додержання законодавства працевлаштування іноземців.

Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов'язки, як і громадяни України та зобов'язані неухильно додержуватися Конституції та законів України.

Організація роботи по контролю за перебуванням іноземців та осіб без громадянства, а також постійний обмін інформацією між органами місцевого самоврядування з підрозділами міграційної служби шляхом негайного інформування доступним каналом зв’язку про виявлені факти порушення правил перебування іноземних громадян в Україні забезпечує додержання законності та протидії нелегальній міграції.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання. Батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

Управління ДМС у Луганській області