УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

По життю з Україною

По життю з Україною

По життю з Україною

Стати громадянином України – за честь. Саме так вважають уродженці іноземних держав, які нещодавно набули громадянство України та отримали довгожданий документ – ID-картку.

Пан Ельдар родом із Азербайджану. Тривалий час проживав на Черкащині, у місті Ватутіне. Ще торік чоловік звернувся до начальника Звенигородського РВ УДМС України в Черкаській області за роз’ясненнями з приводу прийняття громадянства України та отримання паспорта громадянина України. Однією з необхідних умов прийняття до громадянства України було підтвердження факту безперервного проживання на законних підставах на території України протягом останніх п’яти років. Пану Ельдару довелося звернутися до суду із заявою про встановлення факту постійного проживання на території України. Його заяву було задоволено. Невдовзі у Звенигородському РВ УДМС України в Черкаській області отримав довідку про реєстрацію особи громадянином України та подав заяву на оформлення ID-картки. Зараз він − щасливий власник омріяного документу.

Пан Абдул Матін із Афганістану теж має свою історію отримання паспорта громадянина України. У 2014 році отримав посвідку на постійне проживання в зв’язку з одруженням. Згодом звернувся до міграційної служби із заявою про прийняття до громадянства України. Зізнається, що з хвилюванням очікував отримання виготовленої ID-картки, адже тепер матиме всі права громадянина України.

Управління ДМС у Черкаській області