Омріяний документ у 43 роки

Омріяний документ у 43 роки

Омріяний документ у 43 роки

До Сколівського РВ ГУДМС у Львівській області звернулася пані Оксана Кучан 1976 року народження з приводу першого оформлення паспорта громадянина України.

Разом із співмешканцем та трьома малолітніми дітьми віком трьох, чотирьох та п’яти років пані Оксана повернулася у березні на територію Козівської сільської ради Сколівського району Львівської області, не маючи при собі жодних правовстановлюючих документів, без яких малолітніх діточок не можливо прийняти в установленому порядку ані до дошкільного закладу, ані початкової школи.

Проведеними перевірками не вдалося встановити даних щодо дати та місця народження матері вищезазначених малолітніх  дітей. Тоді представники  органу опіки та піклування Козівської сільської ради звернулися до суду з заявою про встановлення факту народження мешканки.

За особистого сприяння начальника міграційної служби Львівщини Лідії Котеляк, кропіткою роботою різних служб та за рішенням Сколівського районного суду Львівської області, з участю заінтересованих осіб – Сколівського районного відділу Головного управління ДМС України у Львівській області та служби у справах дітей Сколівської РДА встановлено факт проживання особи у неповнолітньому віці на території України, а також дату її народження.

Щаслива жінка отримала довгоочікуваний документ, а діточки свідоцтва про народження, що дозволить отримати належні соціальні виплати та влаштувати діточок у дитячі заклади.

Головне управління ДМС у Львівській області