Із міграційниками Донеччини проведено серію тренінгів

Із міграційниками Донеччини проведено серію тренінгів

Із міграційниками  Донеччини проведено серію тренінгів

Протягом серпня в  Головному управлінні ДМС України в Донецькій області відбулась серія тренінгів за темою: «Професійне вигорання державних службовців» серед керівників структурних та територіальних підрозділів міграційної служби області.

«Одним із найскладніших моментів роботи державного службовця є постійні напруга та стреси. Робота в постійному напруженні майже завжди призводить до емоційного та часто фізичного виснаження, загострюються хронічні захворювання, з’являються нові проблеми зі здоров’ям. І якщо в подібному режимі людина живе тривалий час, то це прямий шлях до професійного вигорання. А вигоряння значно простіше попередити, ніж боротися з його наслідками», - зауважила внутрішній тренер ДМС України Ася Кашлакова, відкриваючи низку тренінгів.

Як зазначила Ася Ігорівна, що ми вважаємо себе досвідченими і віримо в те, що у нас завжди все під контролем. Ми точно знаємо, чого хочемо і як того досягти, тому дуже активно і рішуче йдемо до своєї мети, не зважаючи при цьому на зовнішні і внутрішні ознаки перевтоми і стресу. Про можливе професійне вигорання нас застерігають колеги, рідні, друзі, але ми їх не чуємо або свідомо не хочемо чути. Професійне вигорання здається міфом, в який не віриш, допоки він не стає частиною твого життя. Державні службовці знаходяться в групі ризику щодо захворювання синдромом професійного вигорання, тому що відносяться до категорії професій «людина - людина».

Тому під час тренінгу учасники мали змогу ознайомилися з основними методами профілактики синдрому професійного вигорання. Розглянуто найбільш стресові моменти роботи державного службовця і методи боротьби з цим явищем. Значну частину тренінгу було приділено профілактиці професійного вигорання та рекомендаціям «Як позбутися емоційного напруження?».

Цей тренінг дав можливість працівникам структурних та територіальних підрозділів отримати досвід застосування певних психологічних засобів саморегуляції власним психоемоційним станом для запобігання емоційному виснаженню, а також оволодіти навичками внутрішньовідомчої та зовнішньої комунікації з метою недопущення конфліктних ситуацій.

Головне управління ДМС у Донецькій області