Кіровоградщина: права неврегульвонаних мігрантів, які адміністративно затримані, захищені безоплатними…

Кіровоградщина: права неврегульвонаних мігрантів, які адміністративно затримані, захищені безоплатними адвокатами

Кіровоградщина: права неврегульвонаних мігрантів, які  адміністративно затримані, захищені безоплатними адвокатами

Саме про забезпечення прав іноземців та осіб без громадянства, які нелегально проживають в Україні та відносно яких судом прийнято рішення про адміністративне затримання та примусове видворення, на безоплатну вторинну правову допомогу говорили на міжвідомчій нараді в Управлінні Державної міграційної служби у Кіровоградській області під головуванням заступника начальника УДМС Олександра Хмельницького.

Згідно з вимогами ЗУ "Про безоплатну правову допомогу" така категорія осіб має право на безоплатну правову допомогу, - про що нагадав керівник відділу Регіонального центру безоплатної правової допомоги в області Дмитро Вержицький.

Обговорили учасники наради і алгоритм спільних дій. Отож, після винесення судом рішення про примусове видворення та адміністративне затримання неврегульваного мігранта міграційники повідомляють до Регіонального центру, фахівці якого одразу ж здійснюють пошук адвоката, який і забезпечує безоплатний супровід порушнику. Така безоплатна вторинна правова допомога забезпечується цілодобово.

З початку року міграційники Кіровоградщини видворили 5-х громадян інших держав, ще один іноземець чекає на отримання документів з консульської установи у пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства для подальшого видворення. Усі ці іноземці були забезпечені послугами гарантованого державою адвоката.

Управління ДМС у Кіровоградській області