Півтисячну посвідку на тимчасове проживання оформлено

Півтисячну посвідку на тимчасове проживання оформлено

Півтисячну посвідку на тимчасове проживання оформлено

25-річний Муслімбек приїхав в Україну за знаннями із Туркменістану. Заклад вищої освіти в Україні обирав за порадою друзів, які вже стали дипломованими фахівцями.

4 роки навчання на бакалавраті Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пролетіли миттєво. Перед хлопцем постав вибір: або повернутися додому та розпочати кар’єру, або продовжувати навчання в магістратурі. Обрав навчання, адже переконаний, що магістратура значно підвищує шанси на працевлаштування за фахом. Залишилося оформити посвідку на тимчасове проживання, що видається на період навчання, який визначається наказом закладу освіти про встановлення періодів навчання для іноземних студентів.

Муслімбек звернувся до Управління ДМС України в Черкаській області для подачі документів та став півтисячним іноземцем, який звернувся з приводу оформлення посвідки на тимчасове проживання. Протягом 15 робочих днів хлопець отримає виготовлену посвідку з безконтактним електронним носієм та ще на 2 роки порине у студентське життя в Україні.

Управління ДМС у Черкаській області