У Полтаві підписали Меморандум про співпрацю Управління ДМС України в Полтавській області та Регіональним…

У Полтаві підписали Меморандум про співпрацю Управління ДМС України в Полтавській області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області

У Полтаві підписали Меморандум про співпрацю Управління ДМС України в Полтавській області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області

 

6 вересня у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбувся круглий стіл на тему: ««Право іноземців та осіб без громадянства  на захист ».

Захід мав на меті обговорити питання практичної реалізації прав іноземців та осіб без громадянства  на захист,  проблемні питання у  його реалізації та знайти шляхи їх вирішення.

Його учасниками стали керівник Міграційної служби Полтавщини Сергій Шостак, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, представники системи безоплатної правової допомоги, патрульної поліції, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області, Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, представники національних меншин області, ВУЗів м. Полтави, де навчаються іноземці, громадських організацій, адвокати та представники ЗМІ.

На початку заходу між Управлінням Державної міграційної служби у Полтавській області  та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області був підписаний Меморандум про співробітництво.

 Документ своїми підписами закріпили очільники установ Сергій Шостак та Олександр Черчатий.

Сторони домовилися про співпрацю у напрямі реалізації права осіб на отримання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги; організації спільних правопросвітницьких заходів тощо.

Начальник управління ДМС у Полтавській області Сергій Шостак   поінформував присутніх про дотримання працівниками УДМС України в Полтавській області та його територіальними підрозділами вимог Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання іноземних громадян.

До відома. Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

Управління ДМС у Полтавській області