Відбулась Колегія УДМС: підбито підсумки та визначено перспективи

Відбулась Колегія УДМС: підбито підсумки та визначено перспективи

Відбулась Колегія УДМС: підбито підсумки та визначено перспективи

У форматі відеоконференції 28 січня 2022 року було проведено засідання Колегії Управління ДМС у Херсонській області. Визначено пріоритетні завдання на 2022 рік. Традиційно розглянуто результати основних напрямів роботи служби, а саме: документування громадян України, іноземців та осіб без громадянства, а також діяльності щодо протидії нелегальній міграції в області.

Отже, за 2021 рік Управлінням ДМС у Херсонській області всього було прийнято 137 630 осіб. Переважно звернення стосувалися оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, набуття громадянства, легалізації іноземців та нелегальної міграції.

До слова, видано протягом минулого року 49 617 ID-карток та 47 360 закордонних паспортів, 114 особам оформлено виїзд на постійне місце проживання, у той самий час 58 громадян повернулися на постійне місце проживання. Виявлено 258 неврегульованих мігрантів, оформлено 148 спеціальних дозволів для перетину кордону з ТОТ АР Крим, також оформлено 34 тимчасових посвідчення громадянина України іноземцям, які набули громадянство України. Видано 693 посвідки на тимчасове проживання та 474 – на постійне проживання в Україні. Надано відповіді на 5058 консультацій за телефоном «гарячої лінії» та на 343 звернення, які надійшли через месенджер у Фейсбуці.

Пріоритетними залишаються заходи щодо питань дотримання антикорупційного законодавства. Також неабияку увагу приділено моніторингу повідомлень від суб’єктів звернень, які надходять на електронний сервіс «Громадське опитування» – кожне повідомлення проаналізовано та опрацьовано співробітниками служби.

Управління ДМС у Херсонській області