Практичні поради для споживачів адміністративних послуг від УДМС України в Полтавській області

Практичні поради для споживачів адміністративних послуг від УДМС України в Полтавській області

Практичні поради для споживачів адміністративних послуг від УДМС України в Полтавській області

Процедура повернення коштів займає деякий час, тому радимо уважно вводити реквізити при сплаті адміністративних послуг (оформлення закордонного паспорту, ID-картки тощо).

По-перше, важливо! Не поспішайте оплачувати адміністративну послугу, допоки не визначитесь з датою, місцем подачі документів та видом послуги.

Причина – є, адже кожен районний підрозділ УДМС України в Полтавській області, має власний код підрозділу, на який і треба переказувати кошти. Якщо ви переведете кошти на код одного підрозділу, а запишетесь в чергу до іншого – у вас не приймуть документи, оскільки не співпадатимуть банківські коди підрозділів. Також від правильності коду залежить чи надійдуть кошти до місцевого бюджету.

 Крім того, існує загроза помилитись при введенні реквізитів, а тому це найкраще робити під наглядом відповідального працівника.

По-друге, для кого буде оформлюватися документ?

У призначенні платежу необхідно вказувати дані тільки про особу, яка буде отримувати адміністративну послугу. Наприклад, якщо один з батьків оформлює закордонний паспорт неповнолітній дитині, то в призначенні платежу вказує серію та номер свідоцтва про народження, прізвище та ім'я  дитини як отримувача послуги. 

Наведемо приклад почергового заповнення рядка «Призначення платежу», який має вигляд строки наступного формату:

1

2

3

4

5

6

7

*

;5301

;027012

;1

;1234567891

;*

ПІБ

* - ознака початку коду платежу;

; - розділовий знак;

5301 – код територіального органу/підрозділу Міграційної служби;

; - розділовий знак;

027012 – код адміністративної послуги;

; - розділовий знак;

1кількість послуг, що підлягають оплаті;

; - розділовий знак;

1234567891 - реєстраційний номер облікової картки платника податків (далі – РНОКПП);

; - розділовий знак;

* - ознака кінця коду платежу;

ПІБ – прізвище та і'мя по-батькові отримувача послуги.

До відома, при сплаті адмінпослуги іноземними громадянами у «Призначенні платежу» вказується серія та номер паспортного документа іноземця, який буде отримувати послугу.

У разі, якщо ви оплатили послуги, але з певних причин потреба в отриманні таких послуг відпала або помилково сплатили кошти не на той рахунок або надміру перерахували?

 Не засмучуйтесь, їх можливо повернути! Повернути оплачені кошти можна звернувшись з письмовою заявою складеною за встановленою формою до того територіального підрозділу УДМС в області, код якого вказано в «Призначенні платежу» в квитанції, надавши при цьому підтверджуючі документи.

Нагадаємо, за допомогою електронного сервісу сайту ДМС України за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html можна дізнатися платіжні реквізити для перерахунку коштів за надання послуг з оформлення паспорта громадянина України у формі картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Також оплатити рахунки можна у будь-якій банківській установі або безпосередньо у територіальному підрозділі міграційної служби через термінал оплати (у разі його наявності).

Сподіваємось, Вам стануть у нагоді корисні поради від УДМС України в Полтавській області.

Управління ДМС у Полтавській області