У Чернівцях зустрілися міграційники та представники буковинських ВИШів, де навчатимуться іноземні…

У Чернівцях зустрілися міграційники та представники буковинських ВИШів, де навчатимуться іноземні студенти

У Чернівцях зустрілися міграційники та представники буковинських ВИШів, де навчатимуться іноземні студенти

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Валерій Попов і начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Едуард Дудкевич зустрілися з представниками вищих навчальних закладів Буковини, в яких навчаються іноземні студенти.

Едуард Дудкевич поінформував присутніх про результати роботи з контролю за іноземцями, які влітку цього року закінчили навчання та мали своєчасно виїхати з України. Так, серед новоспечених дипломованих спеціалістів виявилося 12 іноземців, які з різних причин не залишили своєчасно територію України. Наразі стосовно усіх порушників застосовано адміністративні стягнення та прийнято рішення про їх примусове повернення.

Валерій Попов закликав колег забезпечити належний контроль за прибуттям іноземців, які оформили запрошення на навчання до буковинських ВИШів та – своєчасне оформлення посвідок на тимчасове проживання.

Врешті учасники зустрічі домовилися про оперативне інформування щодо прибуття іноземних студентів, своєчасне подання ними необхідних документів до міграційної служби та  виїзд тих,  хто не потрапив на навчання.

Така співпраця є особливо нагальною, адже в цьому році очікується суттєве збільшення кількості іноземців-першокурсників. Так, за словами декана медичного факультету № 3 Буковинського державного медичного університету Івана Савки, лише в їхньому навчальному закладі цього річ очікується вступ на перший курс 450 іноземців. Для порівняння, минулого року в цілому по Чернівецькій області налічувалося понад 300 першокурсників-іноземців.

Довідково:

Станом на 1 вересня поточного року в Чернівецькій області документовано посвідками на тимчасове проживання 1565 іноземців, які прибули в Україну з метою навчання. З них левову частку складають студенти з Індії, а також – з Єгипту, Гани та Йорданії.

Більша частина іноземних студентів навчається в БДМУ, а також – на різних факультетах ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

Управління ДМС у Чернівецькій області