13 вересня у Сумах, за участю керівників структурних та територіальних підрозділів Управління,…

13 вересня у Сумах, за участю керівників структурних та територіальних підрозділів Управління, відбулось розширене засідання Колегії УДМС України в Сумській області

13 вересня у Сумах, за участю керівників структурних та територіальних підрозділів Управління, відбулось розширене засідання Колегії  УДМС України в Сумській області

13 вересня у Сумах, за участю керівників структурних та територіальних підрозділів Управління, відбулось розширене засідання Колегії  УДМС України в Сумській області за підсумками роботи 8 місяців поточного року.

Розпочали з позитиву. За сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм, ініціативність 9 співробітників служби отримали відомчі заохочувальні відзнаки.  

У вступному слові начальник Управління Дмитро Костєнніков наголосив на неухильному дотриманні міграційного законодавства у всіх сферах діяльності, окремо підкреслив вимоги антикорупційного законодавства та Закону України «Про державну службу», зокрема,  стандарту спілкування працівників служби з суб’єктами отримання послуг; також, звернув увагу на надання якісної консультативної інформації громадянам та необхідності системного підвищення кваліфікації спеціалістів служби, в частині вдосконалення знань вимог діючого законодавства для покращення якості обслуговування громадян.

За основними напрямками діяльності Управління, зокрема, з питань паспортної роботи, профільний заступник начальника Управління Людмила Старцева приділила увагу обговоренню перевірочних заходів, в тому числі щодо ідентифікації осіб, спрямованих на виключення випадків незаконного/безпідставного документування громадян паспортними документами, видачі громадянам документів про підтвердження належності до громадянства України, особливостях роботи з відомчими базами даних та ін.

Євгенія Шуваєва, начальник відділу у справах іноземців та ОБГ, зосередила увагу присутніх на змінах в законодавстві з питань документування іноземців та осіб без громадянства, що вступили в силу у звітному періоді, в тому числі щодо порядку прийняття заяв про надання дозволу на імміграцію та продовження строку перебування іноземців та ОБГ в Україні. Окремо, в напрямку роботи з іноземцями, зупинились на обговоренні проблемних питань, що виникають під час розгляду справ щодо отримання громадянства, підкреслила важливість налагодження процесу інформування громадян про зміни, що відбуваються у діяльності ДМС.

Проаналізовано також результати роботи територіальних підрозділів з питань запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення у звітному періоді, наголошено на посиленні взаємодії з державними органами, в тому числі, з правоохоронними, з питань запобігання та протидії нелегальній/незаконній міграції.

Підсумовуючи, Дмитро Костєнніков націлив колектив на максимально результативну роботу з метою забезпечення реалізації завдань і функцій, покладених на Управління ДМС України в Сумській області.

Управління ДМС у Сумській області