Херсонські міграційники заборонили в’їзд в Україну 26 особам

Херсонські міграційники заборонили в’їзд в Україну 26 особам

Херсонські міграційники заборонили в’їзд в Україну 26 особам

Сьогодні Україна активно розвивається: взято курс на євроінтеграцію, проводяться реформи, приймаються закони для залучення іноземних інвестицій та успішного ведення бізнесу.  Тому наша країна приваблює іноземних громадян і Херсонщина не є винятком. Та не усі іноземці дотримуються вимог чинного законодавства у міграційній сфері. 

З початку  року територіальними підрозділами УДМС в Херсонській області притягнуто до адміністративної відповідальності 789 порушників міграційного законодавства.  Стосовно 215 іноземних громадян були прийняті рішення про їх примусове повернення за межі України. Шестеро з них - це громадяни Узбекистану, Грузії, Росії та Білорусії на підставі рішення суду були поміщені в Миколаївський пункт тимчасового перебування іноземців та примусово видворенні у країни їх походження.

Також, з початку року, міграційною службою області відносно 26 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну.

Щоб не порушувати законодавства України, міграційна служба нагадує: для громадян безвізових країн строк перебування в Україні становить не більше 90 днів протягом 180 днів. Для країн візового в’їзду в межах дії візи. 

У разі втрати на території України паспорту або документа, що посвідчує особу без громадянства, іноземець має негайно письмово повідомити територіальний підрозділ ДМС, який видає довідку та повідомляє Держприкордонслужби. Питання про продовження строку перебування чи виїзду іноземців з України вирішується після отримання ними в дипломатичному представництві чи консульстві документа, що посвідчує громадянську належність або посвідчує особу без громадянства.

 Строк перебування іноземців або осіб без громадянства може бути продовжений за наявності обґрунтованих підстав: лікування; вагітність чи пологи; догляд за хворим членом родини; оформлення спадщини; подання заяви про отримання дозволу на імміграцію чи набуття громадянства України; виконання службових обов’язків іноземним представником ЗМІ тощо.

Не порушуйте законодавство України і Ви завжди будете бажаними гостями в нашій країні.

Управління ДМС у Херсонській області