Працюємо в рамках підтримки ромської спільноти

Працюємо в рамках підтримки ромської спільноти

Працюємо в рамках підтримки ромської спільноти

Ефективна комунікація ромської громади з місцевими органами влади сприяє вирішенню загальних проблем ромської діаспори на території Луганської області.

З мету регулювання певних правових питання з боку органів державної влади, 16.09.2019 року відбулася робоча зустріч з партнерами проекту «Правовий лікбез для ромської громади». Проект реалізується в межах програми ООН із відновленням та розбудови миру за підтримки ЄС.

Питання політики інтеграції ромів в Україні та правові аспекти впровадження інститут радників ромської громади при органах місцевого самоврядування обговорювали представники державних органів Луганської області.  Начальником Кремінського міського відділу УДМС у Луганської області Людмилой Макущенко було запропоновано план проведення спільних заходів для мешканців ромської громади на території адміністративного обслуговування.

Питання документування та встановлення належності до громадянства ромів залишається актуальним, у зв’язку з чим уповноваженими особами УДМС у Луганської області спільно з представниками органів державної влади постійно проводяться роз’яснювальні заходи за місцем поселення ромської спільноти.

Управління ДМС у Луганській області