В Донецькій області з’явиться «Центр надання адміністративних послуг на колесах»

В Донецькій області з’явиться «Центр надання адміністративних послуг на колесах»

В Донецькій області з’явиться «Центр надання адміністративних послуг на колесах»

17 вересня у м. Краматорську в рамках реалізації Програми розвитку ООН в Україні щодо Проекту «Мобільні центри надання адміністративних послуг для уразливих груп населення на сході України» за участі представників міграційної служби відбулось засідання Місцевого комітету з оцінки зазначеного Проекту.

Головна мета Проекту - створення належних умов для швидкого вирішення будь-яких проблем громадян та суб’єктів господарювання, скорочення та спрощення процедур отримання суб’єктами звернення адміністративних послуг. Мобільні ЦНАПи уособлюють новий спосіб роботи органів влади, їх близькість, відкритість та зручність для громадян. А використання при цьому сучасних інформаційних технологій значно пришвидшує всі процеси.

Зокрема, у мобільному ЦНАПі планується надавати найпопулярніші серед жителів області адміністративні послуги, передбачена можливість оформлення та видачі біометричних документів, оснастити терміналом для розрахунків платіжною карткою. «Центр надання адміністративних послуг на колесах» включає в себе й модель «виїзного адміністратора». 

Основною темою обговорення на засіданні стало питання створення мережі мобільних центрів надання адміністративних послуг суб’єктам звернення на території області, в тому числі можливості їх функціонування на території КПВВ або в безпосередній близькості від них.

Головне управління ДМС у Донецькій області