Перший заступник начальника Головного управління ДМС України у Львівській області Іванна Іваночко…

Перший заступник начальника Головного управління ДМС України у Львівській області Іванна Іваночко відповідала на запитання журналістів на телеканалі UA: ЛЬВІВ Суспільного мовлення України

Перший заступник начальника Головного управління ДМС України у Львівській області Іванна Іваночко відповідала на запитання журналістів на телеканалі UA: ЛЬВІВ Суспільного мовлення України

Пані Іванна звітувала про роботу ГУДМС України у Львівській області за період 2018 та першу половину 2019 років та відповіла на усі актуальні питання, які цікавили журналістів телеканалів, експертів та користувачів соціальних мереж.

Початок прямого етеру відбувся 26 вересня 2019 року о 19:25, програма тривала 52 хвилини впродовж якої гості студії журналісти телеканалу НТА – Олег Галів, ZIK – Наталя Пиртик, Назар Ониська 5-го каналу, а також користувачі соціальних мереж задавали посадовцю питання.

Ведуча програми Іванка Федів ставила питання, що стосуються повсякденної роботи міграційної служби Львівщини.

Гострі питання звучали з вуст керівника ГО «Всеукраїнський антикорупційний центр» Юрія Тиркало, зокрема, що стосуються корупційних проявів, хабарництва, та як з таким ганебним явищем бореться наша служба.

Адвокатку Лілію Баюш цікавило питання набуття громадянства України стосовно іноземців, які воюють на боці України проти російського агресора.

Керівник регіонального центру соціальної адаптації Ігор Гнат запитував про   право міграційної служби звільняти від сплати адміністративного збору пільгові категорії громадян, на що пані Іванна відповіла, що рішення про звільнення від сплати адміністративної послуги приймається органами місцевого самоврядування.

Нечувано швидко пройшов етер, однак багато питань залишилось нерозкритими, серед яких: протидія нелегальній міграції, здійснення превентивних заходів працівниками відділу міграційного контролю, питання –  що спонукає українців до еміграції та повернення в Україну, з якою метою в’їжджають  іноземці в Україну.

Отож, після завершення передачі, учасники студії домовились про проведення брифінгу міграційною службою найближчим часом.

Головне управління ДМС у Львівській області