Як отримати паспорт громадянина України вперше слухали сьогодні учні Ічнянської гімназії імені…

Як отримати паспорт громадянина України вперше слухали сьогодні учні Ічнянської гімназії імені Степана Васильченка

Як отримати паспорт громадянина України вперше слухали сьогодні учні Ічнянської гімназії імені Степана Васильченка

Сьогодні, завідувач Ічнянського РС УДМС України в Чернігівській області Дубиновська Ярослава провела семінар для учнів  8 -х та 9-х класів Ічнянської гімназії імені Степана Васильченка на тему: «Документування паспортом громадянина України у формі ID-картки неповнолітніх».

В ході бесіди було наголошено на необхідності своєчасного оформлення паспортного документу, оскільки, відповідно до вимог чинного законодавства, кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт. Послуга з оформлення першого паспорта громадянина України є безкоштовною а документ видається не пізніше, ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети, яку дитина подає особисто.

Разом з тим було роз’яснено, що факт відсутності паспорта громадянина України у дітей, які досягли 14-річного віку, може вплинути на оформлення державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

УДМС України в Чернігівській області нагадує, що детальну інформацію щодо отримання паспорта громадянина України у формі картки по досягненню 14-річного віку (вперше) ви можете знайти за посиланням.

Управління ДМС у Чернігівській області