УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Як тепер писати правильно - розбирались Львівські міграційники

Як тепер писати правильно - розбирались Львівські міграційники

Як тепер писати правильно - розбирались Львівські міграційники

На цьому тижні головним спеціалістом відділу управління персоналом Львівської міграційної служби Оксаною Зіневич проведено лекцію львівським міграційникам  з приводу запровадження нових правил Українського правопису, схвалених Кабінетом міністрів 22 травня, яка замінить версію 1992 року.

Оксана Зіневич розповіла, що з червня 2019 року ці правила почали діяти. Пояснила для чого нам новий проект правопису, наголосила на основних змінах та варіанти вживання певних слів, що він змінить та що про нього кажуть.

Пані Оксана повідомила, що за словами філологів, які схвалюють зміни, новий правопис буде більш українським. При залишенні багатьох існуючих на сьогодні норм, він поверне нам мову до тих принципів української мови, які властиві українцям та існували в Україні до абсолютної русифікації, що відбувалася в 50-ті роки. При цьому звернула увагу, що чимало запропонованих конструкцій сьогодні виглядають дещо штучно та можуть ускладнити життя школярам, яким доведеться вчитись за новими правилами.

Усі захоплено слухали лектора, бо питання мови завжди хвилює справжніх українців, а особливо державних службовців, адже при вступі на державну службу однією із вимог є досконале володіння  державною мовою.

Головне управління ДМС у Львівській області