УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Як визначати трудове рабство та як з ним боротись, вчилися у Львівській області

Як визначати трудове рабство та як з ним боротись, вчилися у Львівській області

Як визначати трудове рабство та як з ним боротись, вчилися у Львівській області

На тижні, що минув, в одному із найбільших районних центрів Львівщини місті Пустомити з метою покращення доступу населення до інформації, що сприяє протидії торгівлі людьми, безпечній міграції та легальному працевлаштуванню, в рамках проекту «Впровадження національного механізму взаємодії (НМВ) суб’єктів, які здійснюють діяльність у сфері протидії торгівлі людьми, у Львівській області» відбувся дводенний тренінг фахівців громад Львівщини за участю керівників та працівників територіальних підрозділів ГУДМС України у Львівській області з виявлення та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Проект реалізований Громадською організацією «Центр «Жіночі перспективи» в межах Програми представництва МОМ в Україні з протидії торгівлі людьми за фінансування Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія,   Міністерства закордонних справ Канади та щедрої підтримки американського народу через проект Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Представники Головного управління ДМС України у Львівській області разом із освітянами, медиками, службовцями соціального захисту населення, поліції, а також органів місцевого самоврядування Львівщини обговорювали проблеми сучасного рабства. Працюючи у групах на практичних заняттях у формі гри, набували навиків  для визначення статусу постраждалої від насилля особи.

В свою чергу, учасники проекту від Львівської міграційної служби розмістили інформацію про небезпеку трудового рабства з метою наживи недобросовісних роботодавців, на стендах у територіальних підрозділах.

Учасники подякували організаторам заходу за можливість взяти участь у надзвичайно потрібному тренінгу в обговоренні проблем протидії торгівлі людьми, безпечній міграції та легальному працевлаштуванню, з метою уникнення подібних ситуацій  серед мешканців нашого краю.

Головне управління ДМС у Львівській області