Громадянина Республіки Узбекистан, який незаконно перебував на території України поміщено до Чернігівського…

Громадянина Республіки Узбекистан, який незаконно перебував на території України поміщено до Чернігівського ПТПІ

Громадянина Республіки Узбекистан, який незаконно перебував на території України поміщено до Чернігівського ПТПІ

Працівники Управління ДМС в області продовжують активно проводити відповідні заходи по протидії нелегальній міграції, сприяють виявленню низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

Так, 1 жовтня у відкритому засіданні Корольовським районним судом м. Житомира розглянуто позов УДМС до громадянина Республіки Узбекистан І. про його затримання з метою ідентифікації та забезпечення видворення за межі України.

У даному позові вказано, що гр.І перебуває на території України нелегально, немає документів на право проживання в Україні, порушує правила перебування іноземних громадян в нашій країні, у зв’язку з чим Народицьким районним сектором УДМС 28 лютого 2014 року було винесене рішення про його примусове повернення за межі території України. 29 квітня того ж року Народицьким районним судом було задоволено адміністративний позов про примусове видворення.

У серпні 2014 року гр.І був затриманий та засуджений Коростенським міськрайонним судом Житомирської області за ст.152 ч.3 (згвалтування) КК України на 7 років 6 місяців позбавлення волі. 

Після відбуття покарання гр.І Корольовським районним судом  м. Житомира ухвалене рішення про затримання вказаного громадянина та поміщення до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців строком на шість місяців для його ідентифікації та забезпечення видворення за межі території України. Того ж дня рішення суду було виконане.

Робота по протидії неврегульованій міграції триває.

Управління ДМС у Житомирській області