УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Тяжка доля біженця

Тяжка доля біженця

Тяжка доля біженця, який через побоювання переслідування у своїй країні змушений її покинути. Проте є випадки, коли нелегальні мігранти залишаються обдуреними через наживу легкого заробітку аферистів, та,  на  жаль, трапляються непоодинокі випадки, коли шукачі притулку з різних країн втрачають найцінніше – життя.

Минулого місяця Служба у справах дітей Старосамбірської районної державної адміністрації інформувала Головне управління ДМС України у Львівській області про те, що прикордонним нарядом одного із відділів прикордонної служби на території Старосамбірського району на відстані 800 метрів від лінії Державного кордону було затримано неповнолітніх іноземних громадян, які були без батьків та інших законних представників. Голова Старосамбірської РДА на певний час скерував дітей у заклад охорони здоров’я для проходження медичного обстеження, з подальшим тимчасовим влаштуванням у дитячий будинок.

В той час Львівською міграційною службою, за  заявою дітей  про надання їм статусу біженців, в присутності законного опікуна та перекладача, видано довідки про звернення за захистом в Україні.

Відділом з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції ГУ ДМС України у Львівській області даних осіб скеровано у одну із львівських дитячих лікарень для встановлення віку. В процесі обстеження встановили, що фізіологічна оцінка віку даних осіб складає близько 20 років, та згодом «діти» самі зізналися, що обдурили аби пришвидшити легалізацію на території України по спрощеній процедурі.

Слід сказати, що такі випадки непоодинокі і, так звані, «біженці» часто вдаються до хитрощів аби отримати певний статус. Але працівників відділу з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції ГУ ДМС України у Львівській області важко обдурити, адже службовці діють в межах Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», дотримуючись усіх міжнародних норм  Конвенції, ухваленої 28 липня 1951 в Женеві, яка набула чинності 22 квітня 1954 року та міжнародних договорів з Україною.

Головне управління ДМС у Львівській області