Втрата паспортного документа: прикрість та все ж не безвихідь..

Втрата паспортного документа: прикрість та все ж не безвихідь..

Втрата  паспортного документа: прикрість та все ж не безвихідь..

Майже в кожної людини протягом життя траплялась ситуація, коли за певних умов втрачались паспортні документи. Це звичайно неприємна ситуація, але вихід однозначно є! Необхідно  звернутись до територіального підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації та оформити взамін втраченого новий паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.

Сучасний дизайн та високий рівень захисту цього документа унеможливлює факт підроблення та використання його іншою особою у неправомірних цілях (до прикладу оформлення кредитів або ж укладання цивільно-правових угод).

Отже, для оформлення нового паспортного документа взамін втраченого особа подає:

  • заяву про втрату паспорта;
  • квитанцію про сплату адміністративного збору;
  • документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (за наявності): відомості про місце проживання, про народження дітей, про шлюб і розірвання шлюбу, про зміну імені, про реєстраційний номер облікової картки платника податків або про його відмову;
  • квитанцію про сплату державного мита.

Термін розгляду заяви та вартість оформлення становить:

  • не пізніше ніж  через 20 робочих днів- 345 грн;
  • не пізніше ніж через 10 робочих днів - 471 грн.

Для зручності отримання цієї адміністративної послуги рекомендуємо скористатись сервісом «Електронна черга», яка дасть змогу зареєструватись  онлайн та обрати дату і час для подачі документів.

Звертаємо увагу, що в разі втрати ID-картки можна звернутись до будь-якого територіального підрозділу Міграційної служби незалежно від місця реєстрації.

У разі виникнення питань просимо звертатись на телефон «гарячої лінії» Управління за номером: (0382) 65-03-06.

Управління ДМС у Хмельницькій області