Херсонська міграційна служба видала іноземцям 322 дозволи для відвідування Криму

Херсонська міграційна служба видала іноземцям 322 дозволи для відвідування Криму

Херсонська міграційна служба видала іноземцям  322 дозволи для відвідування Криму

За 9 місяців цього року Управлінням Херсонської міграційної служби видано іноземцям -  322 спеціальні дозволи для відвідування Криму, з них 70 – багаторазових та 252 – одноразових. Минулого року за цей же період було видано 319 спецдозволів.

В'їзд та виїзд іноземців в Крим здійснюється за паспортним документом та наявністю спеціального дозволу, згідно постанови Кабміну  «Про порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».  

Спеціальний  дозвіл необхідний тільки для іноземців і діє протягом зазначеного строку.  Громадяни України в’їжджають в Крим за внутрішнім паспортом, або іншими документами, передбаченими законодавством.

Найбільше спецдозволів на відвідування Криму отримали громадяни  Росії – 192, далі Молдови - 20, Білорусії – 18, Німеччини  - 13, Узбекистану – 12, Азербайджану – 11, Туреччини – 9, Вірменії -8, та інших держав світу.

Також зазначимо, що цього року міграційна служба області прийняла лише 2 рішення про відмову в оформленні спеціального дозволу іноземцям.

Повну інформацію про документування іноземців шукайте сайті ДМС України у розділі: Послуги – Документування іноземців – отримання спецдозволів - https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumentuvannya-inozemcziv/otrimannya-speczialnogo-dozvolu-dlya-vjzdu-do-krimu.html

Нагадаємо, що перетин кордону з АР Крим здійснюється виключно через контрольні «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка».

Управління ДМС у Херсонській області